Liefdesbrief 3 (Kerst 2008)

Beste lezers en lezeressen,

Deze tijd van het jaar vraagt om wensen, warmte en feesten.
Ik vind het prachtig hoe we daar met zijn allen zo grondig in opgaan:  we zijn in een tedere stemming, we zijn mild en tolerant, we genieten, we denken aan elkaar, we koesteren ons welzijn …
Als dat nu eens een heel jaar door zo zou zijn?
Tenzij u dit teveel van het goeie vindt, laat dit mijn wens voor u zijn!

Een kaart van Lieven D. mag deze eenvoudige wens kracht bijzetten.
Het edelhert dat Lieven D. getekend heeft, draagt een reusachtig gewei dat dienst doet als antenne tussen hemel en aarde!
Klik hier om uw kaart te bekijken.

Van harte,
Christine

Nieuws uit de stichting

De meeste aandacht gaat momenteel naar het klaarstomen van de nieuwe ruimte tegen volgend jaar, maar ook naar individuele mensen die in de knoei zitten.

De dinsdagavondworkshop loopt goed en is prettig om doen.
We zijn steeds opnieuw verrast hoe efficiënt en kinderlijk eenvoudig de groepsenergie ons kan helpen om stappen te zetten in onze persoonlijke ontwikkeling.  Er is een nieuwe instapdatum op dinsdag 6 januari 2009.

U kan een replica van het edelhert bestellen, op ware grootte en gesigneerd door Lieven D.
De technische gegevens van het kunstwerk, de verzend- en leveringswijze vindt u
hier.
U stort uw vergoeding hiervoor ten bate van ‘Stof en Aarde, stichting ter bevordering van de liefde’ op het nummer 523-0419225-66 van Triodos met vermelding: ‘Edelhert’ plus het leveringsadres.
U bepaalt zelf hoeveel u geeft: de replica wordt meteen na ontvangst van uw gift naar u opgestuurd.
Op 31 januari sluiten we de verzending af en de gulste gever krijgt naast de replica die hij of zij al ontvangen had, het orgineel cadeau!

Uit reacties op de vorige Liefdesbrieven blijkt dat u erg geboeid bent door het nieuws uit Ghana.   In een notedop:

 • De Ashantikoning wordt dit weekend begraven na bijna 5 maanden in de koelkast te hebben gelegen.   De warme Ghanese aarde zal deugd doen.  Doordat hij zowel tijdens zijn leven als na zijn dood nogal wat controverse heeft veroorzaakt, zal er veel feesten, bidden, dansen en drinken nodig zijn opdat hij zou kunnen worden opgenomen in de voorouderlijke kringen.  De begrafenis zal minstens een week duren, maar heel waarschijnlijk veel langer.
  Moge zijn ziel zich probleemloos gaan vervoegen bij zijn Ashanti-voorouders.
 • U wilt vast ook weten hoe het de koe vergaan is?  De notabelen hebben een terechtwijzing gekregen van de grootste Ashantikoning himself- Otumfuo- omdat zij de koe geweigerd hebben.  Otumfuo zou gezegd hebben dat het primitief en heel onbeleefd was van hen om te koe te weigeren.  De koe is dus al die tijd in het dorpje mogen blijven leven in afwachting van de begrafenis.  Zaterdag, op de eerste dag van de begrafenis,  bleek bij het ochtendgloren dat de koe verdwenen was!
  Maar waar is mijn lieve koe?
  Ik heb het hen niet gevraagd want ik zal ik het toch nooit weten: ze moeten nl. op bevel van Otumfuo mijn gift ontvangen, maar ze willen ook geen risico nemen dat er een man sterft (zie
  Liefdesbrief 2), toch zullen ze mijn gift moeten openbaar maken omwille van mijn verplichting om bij te dragen aan de begrafenis, daarnaast mogen ze ook de voorouders niet schofferen; bovendien moet er extra geld aangetrokken worden voor voedsel nu de koe volledig uit het zicht is…   Een plausibel antwoord op deze complexe toestand verzinnen lijkt dus als dansen op een wel heel slap koord, maar ik twijfel geen ogenblik: de Ashanti’s zijn fantastische dansers!
  Ik moet gewoon eventjes dat antwoord nu niet horen!
 • Er is gestart met de bouw van een keuken (in feite een soort afdak) voor de bewoners van het linkse deel van het huis.  In het regenseizoen – dat omwille van de klimaatsverandering vroeger begint, langer duurt en heel heftige stormen teweegbrengt- weten de vrouwen nooit waarnaartoe met hun vuurtjes en potten als er weer een storm komt opzetten.
  De door het comité beraamde kostprijs bedraagt ca. 330 euro.
 • Toen ik vandaag belde klaagden de bewoners dat ze (voor de zoveelste keer) weer ‘in the darkness’ zitten omdat hun electriciteit werd afgesloten.  Al zeggen ze van niet, er zal dus opnieuw illegaal afgetapt worden, met de welgekende zich opstapelende boetes en ‘bribes’ tot gevolg.  Alle schulden zijn nog maar pas uitgeklaard geworden, ik moet even kunnen nadenken over een zoveelste nieuwe ‘duurzame’ oplossing.
  Ik heb mijn zwarte medemensen uitbundig ‘Merry Christmas’ gewenst en troost me met de gedachte dat zij alvast niet minder zullen dansen en zingen omdat de stroom illegaal is.  En ik ook niet!
 • Ondertussen zijn de Ghanese foto’s die de vorige liefdesbrief een beetje illustreerden, online.
  The Ghana Thing : foto’s


Nieuwe instapdag voor de doorlopende workshop ‘Liefde als medicijn’: dinsdag 6 januari.
7 bijeenkomsten : 6/1, 13/1, 20/1, 27/1, 3/2, 10/2, 17/2
adres : Veldstraat 117 Harelbeke 8530
voor alle info zie :
Workshops

Indien u deze Liefdesbrief niet langer wenst te ontvangen, volstaat het om  een mailtje te sturen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s