Liefde als medicijn

Maakt de liefde de mens gelukkiger, gezonder, vrolijker, mooier, energieker, sterker?
Wie liefde kent, wie liefde geeft en krijgt in zijn leven, zal volmondig ‘jà’ antwoorden!
Helaas voelen mensen zich soms wat ontgoocheld in de liefde of ze ‘geloven’ er niet echt meer in. Anderen vragen zich af: ‘Liefde, wat is dat eigenlijk?’

‘Bemin uw naaste gelijk uzelf’ is een concept dat in elke cultuur, elke levensbeschouwing, elke godsdienst of humanistische stroming in één of andere vorm wordt aangetroffen. Een universele leefregel die inhoudt dat we onszelf moeten kunnen graag zien, willen we in staat zijn anderen lief te hebben.
Het hebben over ‘jezelf graag zien’ is een taboe doorbreken, want vaak verwart men eigenliefde met egoïsme en zelfzucht.
Onszelf graag zien doen we door te leven op een manier die goed is voor ons en die past bij wie we zijn.
Volgen de moeilijke vragen: ’Wàt is er goed voor mij?’; ’Welk leven past bij wie ik ben?’ om onvermijdelijk uit te komen op ’Wie bèn ik dan?’
We krijgen antwoord op deze vragen door aandachtig en respectvol met onszelf om te gaan, door stapje per stapje ons ware zijn te ontdekken en er te durven voor kiezen…
Vanuit de vervulling die we hierin ervaren, gaan we automatisch onze medemens toestaan hetzelfde te doen: iederèèn mag leven; iedereen mag fouten maken; we eisen niet langer mensen, liefde en relaties op… .
Door middel van het begrip, het mededogen en de mildheid waarmee we met onszelf en met anderen omgaan, boren we een bron van liefdesenergie aan waar we onophoudelijk kunnen uit putten om ons leven warmte, kleur en genezing te geven.

Wilt u de liefde (her)ontdekken in uw leven? Wilt u de liefde als leidraad in uw leven? Wilt u leren hoe u zich dag na dag kunt opladen aan de onuitputtelijke energiebron die ware liefde is?

De workshop ‘Liefde als medicijn’ helpt, stimuleert en ondersteunt u om uw eigen liefdesbron te (her)ontdekken en om er (opnieuw) mee om te gaan.
Als we voor de weg van de liefde kiezen, ervaren we al heel snel meer helderheid, betere relaties, meer vrede en verbondenheid in ons leven; ongemerkt gaan we bewuster en duurzamer leven; oplossingen voor onze problemen dienen zich aan en onze doelen worden bereikbaar.

Voorzie makkelijke kledij, (lig)mat, dekentje en schrijfgerief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s