Ontwerp zelf de handleiding bij je leven

Ontwerp zelf de handleiding bij je leven – workshop

Toen we geboren werden, vonden onze ouders geen handleiding onder ons armpje met hoe we in elkaar staken en hoe ze best met ons omgingen. Noch vonden wij er een toen onze eigen kinderen op de wereld kwamen…
Leven, het leven echt beleven, zou trouwens niet lukken met een kant-en-klare handleiding.
Daarvoor is de menselijke aard te zoekend, te onderzoekend en houden we te veel van ontdekken.
Filosofieën en wereldreligies bieden ons handleidingen aan, helpen ons en leiden ons tegelijk naar nieuwe vragen en mysteries ..

Betekent dit dat we als menselijke soort eigenlijk aan ons lot overgelaten zijn?
Dat we het dag in, dag uit maar zelf moeten uitvlooien hoe het leven in elkaar steekt?
Zitten er wetmatigheden in het leven, of is dat hier allemaal ‘at random’, ‘goed komt het uit’?

Deze workshop is geenszins bedoeld om voor iedereen voor eens en altijd een passe-partout levenshandleiding op te stellen!
Ieders manier om met het leven om te gaan evolueert in de loop van het leven, bovendien zijn de voetangels en klemmen voor iedereen verschillend.
Wèl is ze bedoeld om onszelf in onze relatie tot het leven te ontdekken ervan uitgaande dat een relatie een gebeuren is in 2 richtingen: hoe ga ik om met het leven en hoe gaat het leven om met mij?
Deze workshop is een boeiende en leerzame zoektocht naar de krijtlijnen, de krachtlijnen en de schemerzones in ons leven.
Samen met anderen exploreren we ‘leven’ in zijn essentie en komen we in alle veiligheid in contact met wat ons bindt met, en met wat ons scheidt van elkaar en van het leven.

Hoe gaan we te werk?
D.m.v. praktische energie- en ontspanningsoefeningen, visualisatie- en verbindingsoefeningen proberen we via ons lichaam en onze geest tot een dieper contact te komen met onszelf. We gaan denken en voelen en (her)ontdekken het wezenlijke verschil tussen beiden.
We praten met elkaar en wisselen ervaringen uit.
We hebben aandacht voor o.a. een aantal praktische en steeds terugkerende vragen die zich in onze moderne tijd opdringen, zoals :
– Je hoort en leest momenteel veel over intuïtie en buikgevoel, maar hoe weet ik of het mijn intuïtie is die me influistert dan wel mijn denken?
– Hoe egoïstisch ben ik als ik mezelf graag zie?
– Kan ik nog zelf de touwtjes in handen nemen als ik het leven aanvaard zoals het is?
– “Leven in het hier en nu” wordt erg gepromoot in goed-gevoel-boekjes: betekent dit dat we niet meer moeten denken aan de toekomst?

Praktisch

Trek makkelijke kledij aan, breng een (lig)mat, dekentje, pen en papier mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s