Workshops

workshop: ‘No-nonsens spiritualiteit of de kunst van het ‘mens’ zijn’
workshop: ‘Ontwerp zelf de handleiding bij je leven’.
doorlopende workshop: ‘Liefde als medicijn’.

De workshops leiden ons met de liefde als energie op de weg van de intuïtie naar het zijn van onze ziel.
We gaan op zoek naar wie en wat we werkelijk zijn en naar de plaats op aarde die we al dan niet innemen.
Via de fysieke verschijning die we zijn, maken we grondiger kennis met het geestelijke, het voelende en het spirituele wezen dat we gelijktijdig zijn en beleven.
We exploreren onszelf als geestelijk wezen: we worden ons bewust van ons denken en de kracht van onze gedachten.
We proberen – geduldig, veilig en liefdevol – voorbij ons denken te geraken alwaar we onszelf mogen ontdekken als ziel, voelend en verbonden met alles wat er is.

Hoe gaan we te werk? (algemeen)
D.m.v. praktische oefeningen proberen we via ons lichaam en onze geest tot een dieper contact te komen met onszelf.
We doen energie- en ontspanningsoefeningen, visualisatie- en verbindingsoefeningen; we spreken, we halen adem, we beleven zowel de stilte als het woord als de klank, we spelen, nemen onze ruimte in, we gaan denken en voelen en (her)ontdekken het wezenlijke verschil tussen beiden.

Om ons `zijn’ voorbij ons denken te exploreren, laten we ons eveneens inspireren door de wijze waarop zowel bestaande als reeds vergane traditionele culturen dit meester zijn of waren.
Het is steeds verrassend dat, hoe verschillend en uniek ieders weg ook is, de hindernissen wel universeel lijken, waardoor ze waardevolle informatie vormen om uit te wisselen met elkaar.

Onze intentie en bereidheid om met onszelf in contact te komen, is wat ons bindt in de groep. De kracht van de groep is als een zachte, geduldige, liefde- en respectvolle geleider die ons zacht maar onontkoombaar naar steeds dieper inzicht in ons wezen en ons handelen leidt.

 

Makkelijke kleren aantrekken en ligmat en deken, pen en papier meebrengen.

Er kunnen ook workshops worden ingericht met externe begeleiders

Plaats een reactie