Ontdek en versterk je eigen ritme

Workshop met GAD A. OSAFO*:

Westerlingen denken nogal vlug dat ze –vooral in vergelijking met Afrikanen- geen gevoel voor ritme hebben.  Ritme is echter niet meer dan de expressie van een natuurlijke tijdsindeling.
Het volledige levensproces is ritmisch en iedereen beschikt over een ritme dat specifiek het zijne of het hare is.
Tijdens de workshop zal iedere deelnemer zijn geheel eigen, verborgen ritme  kunnen (her)ontdekken en versterken.  Vervolgens zal iedereen zijn eigen ritme op een harmonieuze manier in de groep kunnen inbrengen, zonder zijn eigen autonomie te verliezen.
Het spreekt voor zich dat deze vaardigheid voortdurend van pas komt in het dagelijkse leven.

Er worden verscheidene Etno-Afrikaanse muziekinstrumenten gebruikt, die iedereen heel gemakkelijk kan aanleren en hanteren (Adukurodwa, Kpalogo, Tamili, Donnodrums, xylofoons, metalofoons enz.
Wie zelf over een djembé of andere drums beschikt, kan die gerust meebrengen.

Er is geen enkele muziekkennis noch andere kennis nodig om te kunnen deelnemen.
Een workshop voor iedereen die zijn eigen natuurlijke ritme (weer) wil leren afstemmen op het natuurlijke ritme van het leven en het universum.

* Gad A. Osafo is industrieel ingenieur (alternatieve energie) en landbouwkundige.
Hij is van Ghanese afkomst, maar leeft al jaren in Duitsland waar hij een bloeiende praktijk heeft als counselor:  hij combineert Afrikaanse traditionele geneeswijzen met homeopathie en auriculotherapie (Nogier)Zijn voordrachten gaan o.a. over Afrikaanse traditionele geneeswijzen, Afrikaanse planten in westerse medicijnen, overgangsrites bij de Akan in Ghana…  Hij is een veel gevraagd spreker en begeleider van workshops in Duitsland, Nederland, Denemarken en USA.  Deelnemen aan een van zijn workshops is heel plezierig en erg doeltreffend;  ze zijn steeds lang op voorhand volgeboekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s