Video’s

JoeJoe. Als kind heeft hij polio gehad.  Hij is zich bewust van zijn handicap en uit pure frustratie ( hij wil een vrouw en kinderen) is hij soms zat. We trachten goed voor hem te zorgen en hem tegelijk een  gevoel van onafhankelijkheid te geven.  Als hij zelf te eten heeft, doet hij niets liever dan anderen helpen. Via de video dankt hij Thérèse met wiens hulp hij een bescheiden telefoonbusiness kon opstarten.


nanaDe zopas officieel ingewijde Paramount Chief Nana Alex Ahning (nov 2009). Nu de officiële inwijding achter de rug is kunnen we beginnen met de bouw van de Palace in Abodom. The Palace wordt een ontmoetingscentrum/ activiteitenruimte waar o.a. de Ashanti-rituelen weer kunnen worden uitgevoerd, maar ook waar de dorpelingen samenkomen om te praten, te feesten, te vergaderen… Met dank aan Äleluja.


christineChristine.  Dank zij de hulp van Pieter en Conny konden we voor haar  een houtskoolhandeltje opzetten. Houtskool is helaas nog steeds de meest gebruikte brandstof om mee te koken. Voor Christine betekent dit handeltje echter een bescheiden dagelijks inkomen om eten mee te kopen… want het ging eigenlijk helemaal niet goed met haar. Hier zie je haar hoop en haar bedanking aan Pieter en Conny.


TracyTracy!!  Wat een praatgraag! Gevraagd of zij zich voor de camera even wilde richten tot haar weldoeners, kon zij niet meer stoppen.  We hebben het filmpje wat ingekort!   Zoals ze zelf zegt is ze een streetgirl die anders maar heel weinig kans heeft om op een decente manier aan eten en onderdak te geraken.  Zij woont nu ook in ons huis, maakt deel uit van het comittee (Elteysar) en is met de hulp van de familie Brigitte Minne een handeltje in telefoon- kaarten begonnen!


Mahama Mr. Mahama Fuseini, voor de vrienden Teacher, Ti of Titi! Studeert  banking & financing in Kumasi. Zonder hem zou ons samenwoonproject “Elteyesar” er heel anders uitzien.  Hij is een geboren leider, gedreven, kan wel eens ferm uit de hoek komen.  Met hem hang ik vaak aan de lijn vanuit België. Hij is geen Ashanti, maar een Northener en moslim.  Diversiteit in huis!


EmanuelaEmanuella. Ook in Ghana worden de jonge moeders aangezet om wegwerpluiers te gebruiken evenals blikken melkpoeder van Nestlé in plaats van borstvoeding.    Op de meetings van Elteyesar wegen we samen de voor- en nadelen tegen elkaar af.  Emanuella wordt hier geluierd, maar ze is toch niet helemaal waterdicht.  Ziet u hoe dat komt?


Abeku

Het schoonheidssalon waar Abeku werkt van 6 uur ’s morgens tot 6u30 ’s avonds, 6 dagen per week voor nog geen 50 euro!


school

Abeku gaat iedere morgen vòòr zijn werk naar school om  te leren lezen en schrijven. Scholen zijn big business in Ghana.


slippers

Dit is het teenslipper-fabriekje naast onze deur in Tanoso (Kumasi) waar de teenslippers vandaan zullen komen die u misschien zult ontvangen als attentie voor uw steun!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s